,

Op bezoek bij de NLG: twee buitenlandse theologiestudenten

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023 hebben we twee buitenlandse theologiestudenten op bezoek. Ze komen tijdens de zondagse kerkdienst ‘gewoon’ kijken hoe het gaat. Op zaterdag bieden we hun een programmaatje om kennis te maken met onze gemeente en onze woonomgeving.

Buitenlandse theologiestudenten?
De Protestantse Theologische Universiteit heeft contacten met andere opleidingen over de hele wereld. Docenten en studenten gaan over en weer, naar Oekraïne, Zuid-Afrika, Brazilië, en studenten van elders komen een poos hier meelopen. Soms zijn die studenten ook al dominee, en doen ze een nascholing. Het gaat bij ons om Sara Figureido Poncio, student, uit Brazilië, en Lily Zhimo, uit Nagaland, India, een PhD-student.

Zaterdag 30 september
Op zaterdagmiddag halen wij ze rond 14.00 uur op station Utrecht op. Dan wandelen we door de stad naar Museum Catharijneconvent, dat we vanaf 14.30 bezoeken. We hebben dan tijd tot 17.00 uur. Dan pakken we de bus naar Zeist, waar we in de kerk een eenvoudige avondmaaltijd gebruiken. Daarna gaan de beide theologiestudenten naar hun logeeradres bij een van onze gemeenteleden.

Als je mee wilt doen, kom dan naar het Catharijneconvent om 14.30 uur óf eet mee rond 18.00 bij onze kerk. Geef het even door – zeker als je mee wilt eten – aan Berna of Douwe .

Zondag 1 oktober
Op zondagmorgen zijn Sara en Lily in de kerkdienst aanwezig. Bij de koffie na de dienst kun je ze gerust wat vragen, of wie weet willen ze juist iets over jou te weten komen. Rond twaalf uur bieden we hun een bescheiden lunch. Aanschuiven mag! Ook daarvoor geldt: geef het even door.

Berna Stegenga en Douwe van Barneveld