Op deze pagina zit u de actuele nieuwsberichten.

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023 hebben we twee buitenlandse theologiestudenten op bezoek. Ze komen tijdens de zondagse kerkdienst ‘gewoon’ kijken hoe het gaat. Op zaterdag bieden we hun een programmaatje om kennis te maken met onze gemeente en onze woonomgeving.

Buitenlandse theologiestudenten?
De Protestantse Theologische Universiteit heeft contacten met andere opleidingen over de hele wereld. Docenten en studenten gaan over en weer, naar Oekraïne, Zuid-Afrika, Brazilië, en studenten van elders komen een poos hier meelopen. Soms zijn die studenten ook al dominee, en doen ze een nascholing. Het gaat bij ons om Sara Figureido Poncio, student, uit Brazilië, en Lily Zhimo, uit Nagaland, India, een PhD-student.

Zaterdag 30 september
Op zaterdagmiddag halen wij ze rond 14.00 uur op station Utrecht op. Dan wandelen we door de stad naar Museum Catharijneconvent, dat we vanaf 14.30 bezoeken. We hebben dan tijd tot 17.00 uur. Dan pakken we de bus naar Zeist, waar we in de kerk een eenvoudige avondmaaltijd gebruiken. Daarna gaan de beide theologiestudenten naar hun logeeradres bij een van onze gemeenteleden.

Als je mee wilt doen, kom dan naar het Catharijneconvent om 14.30 uur óf eet mee rond 18.00 bij onze kerk. Geef het even door – zeker als je mee wilt eten – aan Berna of Douwe .

Zondag 1 oktober
Op zondagmorgen zijn Sara en Lily in de kerkdienst aanwezig. Bij de koffie na de dienst kun je ze gerust wat vragen, of wie weet willen ze juist iets over jou te weten komen. Rond twaalf uur bieden we hun een bescheiden lunch. Aanschuiven mag! Ook daarvoor geldt: geef het even door.

Berna Stegenga en Douwe van Barneveld

Je hebt wat over, je ruimt een kast op, en vindt houdbare levensmiddelen die nog niet over datum zijn. Of je neemt wat extra mee, bij de actie van 3 halen 2 betalen. Of je hebt gewoon wat over om te delen.
Je komt tekort, de maand is nog niet om maar het geld wel op, wat zou een pak pasta handig zijn. Of je maandverband is op, en je besluit maar thuis te blijven.

Daarvoor is de Deelkast, de Buurtkast, de Leefkast. Op het plein van de Noorderlicht. Zeven buren van de kerk houden hem bij, elke dag checken ze de inhoud. Ligt er erg veel, dan leggen ze een deel apart voor morgen. Doe mee, pak wat je nodig hebt, geef wat je kunt missen.

Elke dinsdag is er een avondgebed. In de stiltekapel is er ruimte voor stilte, gebed, lied en lezing. Deze wekelijkse diensten worden voorbereid door zes gemeenteleden, en duren van 19.30 tot 19.55 uur. Ingang de rechterdeuren vooraan op het kerkplein tegenover de deelkast.

Welkom!

9 oktober: Duurzame dienst

In de week van de duurzaamheid doen ook de NoorderLichtkerk mee: we lezen en zingen psalmen die ons een spoor wijzen. De cantorij o.l.v. Jasper Witteveen helpt ons daarbij. Welkom!

De viering is ook open voor de niet zo ervaren kerkgangers. Voorganger is ds Roel Bosch. Wie dat wil kan na de dienst in de Thomaszaal napraten.

Muziek Jan Meurs

 

De Adventsperiode begint op 29 november. Op die eerste zondag nodigen we vooral de kinderen en ouders uit, om zo het project live in de kerk te kunnen starten.
Daarnaast bedachten we een nieuw initiatief: als we ook ’s avonds de kerkzaal openzetten, kunnen er 2x 30 mensen naar de kerk. Voor die avonden is een programma gevormd, met enthousiaste medewerking van musici. Houd u er vast rekening mee? Natuurlijk ook thuis te volgen!

Titel van de serie muziekvespers:
Steeds dichterbij – aandacht voor Advent

29-11 Adriaan Plantinga, piano en zang, en Mare Plantinga, cello,
Kom tot ons, de wereld wacht

6-12 Rienk Bakker, orgel en piano, Pia Marei Hauser, fluit,
Hoe zal ik U ontvangen

13-12, Jan Meurs, orgel, misschien nog een musicus uit eigen wijk,
Er is een roos ontloken

20-12, Wouter Harbers, orgel en piano, Csaba Erdös (o.v.b.), cello.
O kom, o kom Emmanuel

Aanvang steeds 19.30 uur.

Kliederkerk is een laagdrempelige en creatieve manier om een Bijbelverhaal te ontdekken. Speciaal voor kinderen van 2-12 jaar en hun (groot)ouders. Meer informatie over Kliederkerk Nederland vind je op www.kliederkerk.nl

Vanwege de corona maatregelen kunnen we dit najaar helaas geen Kliederkerk-in-de-kerk organiseren. Dat vinden we echt heel jammer, we missen jullie! Hopelijk kunnen we in januari 2021 een Kliederkerk houden waarbij we elkaar weer in het echt kunnen zien. Wil je op de hoogte blijven? Stuur dan even een mailtje naar info@kliederkerkzeist.nl.

Gelukkig kun je deze herfst wel thuis met de Kliederkerk aan de slag. Kliederkerk Nederland heeft een leuk doe-boek gemaakt over het verhaal van Ruth. Wij komen het graag bij je langsbrengen. Met een lekkere verrassing erbij natuurlijk want dat hóórt bij de Kliederkerk! Wil jij je aanmelden voor deze thuis-Kliederkerk? Stuur dan uiterlijk 9 november een mailtje met je naam, adres en hoeveel kinderen er mee doen naar aanmelden@kliederkerkzeist.nl

Groetjes!

Team Kliederkerk Zeist

Zorggroep Warande benoemde Marjolein Heijliger, kerkelijk werker uit Bilthoven, als collega voor  de predikanten Nel Walet en Fia Oomen. Marjolein stelt het op prijs te werken met een band vanuit een kerkelijke gemeente in Zeist. Ze heeft gevraagd of wij als NoorderLichtgemeente haar door middel van een uitzending vanuit ons midden willen bemoedigen en steunen. Op deze vraag om verbondenheid en gebed zeggen we graag van harte: “Ja”. We wensen haar zegen en vreugde bij haar werk.

Geen spreker op de eerste koffieochtenden.

Bijpraten en elkaar in levenden lijve ontmoeten na zo’n lange tijd van thuis zitten. We hebben elkaar vast genoeg te vertellen.  Woensdag 8 juli is de eerste bijeenkomst, de tweede is bij uitzondering op DINSDAG

14 juli. Daarna is het weer elke keer op woensdag. U bent welkom van 10-12 uur in de Shalomzaal. Net als voor een kerkdienst moet u zich van tevoren opgeven. Dat kan bij Deli Greydanus (6956044) of Carla Valstar (8781544). Als u zich al heeft opgegeven, hoeft u niets te doen.

Graag bieden we in de NLG vanaf dit jaar 2 x per maand Jongerendienst aan. Zit je op het voortgezet onderwijs, dan ben je er welkom! We starten om 10.00 uur in het Jeugdhonk (rechts achter de kerk) en stoppen rond 10.45 uur. Dan gaan we samen met de kinderen van de kinderdienst de kerkzaal in om de zegen mee te krijgen.
We sluiten aan op het thema van de zondag, maar spelen ook in op wat jou bezighoudt. Er is natuurlijk ruimte voor geloof en de Bijbel, maar net zo goed voor ontmoeting, gesprek, film, muziek en spel. Kortom, een leuke manier om met het geloof bezig te zijn en leeftijdsgenoten beter te leren kennen.
Op de hoogte blijven? Via WhatsApp of e-mail ontvang je tijdig informatie of een herinnering. Meld je aan via jnd@noorderlichtgemeente.nl
En voor nieuwe ideeën staan we altijd open, spreek ons aan! De komende zondagen zijn ingepland: 03/02 17/02 03/03 17/03 31/03 14/4 28/4 17/5 26/5 9/6 23/6

Team Jongerendienst: Heidi, Nathalie, Han, Efrim, Helga en Helen