Opkomende zon

Kom tot ons, de wereld wacht,
Heiland, kom in onze nacht,
licht dat in de nacht begint,
kind van God, Maria’s kind.

Uw kribbe blinkt in de nacht
met een ongekende pracht.
Het geloof leeft in dat licht
waarvoor al het duister zwicht.
Lied 433: 1, 4 (hier compleet te horen/lezen)

Het is wat, dat wachten op het nieuwe begin… We zijn nu een zo’n kleine twee weken bezig en zien in de verte een heel klein licht gloren aan de horizon. Ongeduldig vragen we steeds aan de wachter hoe ver de nacht al is. ‘De morgen komt’, horen we dan, en bedachtzaam moeten we nog even verder.

We kijken uit naar wat ons beloofd wordt in het vierde vers: ‘Uw kribbe blinkt in de nacht met een ongekende pracht‘. Ik zie dat voor me als een gouden zonneschijn die over de kribbe, ons en de wereld straalt. De afgelopen zondagen mochten we daar in de dienst al een beetje van genieten, telkens als de zon vol in ons gezicht scheen.

Dat die gouden zonneschijn ons langzaam tegemoet komt, vertaalt zich voor mij in het beeld van de opkomende zon, het ochtendgloren. En zoals je inmiddels van mij gewend zou kunnen zijn past daar voor mij muziek bij. Ook deze keer twee ‘smaakjes’: een nummer uit een film over een videogame, en het midden uit één van de meest prachtige klassieke stukken die ooit geschreven zijn. Veel luisterplezier!

~Marco W.

Filmmuziek (Sunrise uit de film Tron):Klassieke muziek (Jupiter uit de planeten van Holst):
 (tot aan 5:00)

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.