Zondag 19 mei 2024: bijbelfeest in Egypte

Het Pinksterfeest dat in de bijbel (Handelingen) wordt beschreven, wordt vaak gezien als het begin van de zending. Het Goede Nieuws klinkt in vele talen en van gemeenschappen van geïnspireerde, delende mensen gaat een grote aantrekkingskracht uit. Zo ging en gaat het evangelie de wereld over. De bijbel helpt velen om te leren, steun te vinden of om inspiratie op te doen.

Bijbels zijn in Egypte lang niet zo vanzelfsprekend als in Nederland. Veel christelijke gezinnen hebben geen geld om een bijbel te kopen. Dankzij de jaarlijkse bijbelcompetitie lezen tienduizenden kinderen tóch bijbelverhalen. En hun familie doet mee! Het Egyptisch Bijbelgenootschap organiseert elk jaar een bijbelcompetitie voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De kinderen kunnen de vragen niet beantwoorden zonder de hoofdstukken te lezen en moesten daarbij hun ouder(s), broer of zus om hulp vragen. Zo gaat de hele familie aan de slag met de bijbel.

De competitie wordt afgesloten met een groot festival op verschillende plekken in Egypte. Dat is een groot feest met cabaret en muziek en de kinderen krijgen allemaal een kleurplaat van een bijbelverhaal. Elke kerk komt er met een kindergroep naar toe voor een wedstrijd over wat de kinderen thuis hadden geleerd. De winnaars krijgen een prijs, bijvoorbeeld een geïllustreerde bijbel. Ieder jaar staan er een of meer nieuwe bijbelboeken centraal in de competitie.

Feest, cabaret en muziek vanwege de bijbel! Dat zijn wij niet zo gewend en geeft te denken. Hoe lees, leef en vier jij de bijbel? Op de zondag van Pinksteren kun je in ieder geval meedoen! De collecte is bestemd voor dit creatieve werk van de kerk in Egypte.

Meer lezen over dit programma? Klik hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.