Verbouwingsnieuws en een kijkje achter de schermen

Ondanks dat we gesloten zijn voor de normale kerkdiensten en vergaderingen verhuur enzovoort wordt er achter de schermen heel hard gewerkt om het gebouw en het verblijf daarin te veraangenamen.

Schilderwerkzaamheden

Eind maart zijn de Thomaszaal (consistorie), tuinzaal en de ruimte waarin het kerkelijk bureau heeft gezeten geschilderd, het ziet er allemaal weer fris uit.

Vervangen/ opknappen toiletgroepen

Half april is er begonnen met het slopen van de oude toiletten achterin het gebouw, helemaal kaal zijn die twee ruimtes gemaakt en daarna is er ook al begonnen om het weer op te bouwen. Momenteel is het stucwerk aan het drogen zodat er snel getegeld kan worden en we daarna een nieuw sanitairblok achterin hebben.

Ook aan de toiletten voorin de hal wordt hard gewerkt, het oude sanitair is weggehaald en wordt vervangen door nieuwe toiletten en bij de heren zal er naar een toiletpot ook een urinoir komen te hangen. Over de bestaande tegels zal daar ook frisse andere betegeling komen en een nette, goed schoon te houden vloer.

Zolder, kelder, magazijn…

Ook achter de schermen hebben we veel ruimtes die niet zichtbaar zijn, en waarvan sommigen van u het bestaan misschien niet eens af weten. Deze worden stapsgewijs onder handen genomen, opruimen en opschonen. Naast veel afval wat weg kan de bezem erdoor. Een grote zolder achter het orgel, twee grote ruime kelders, één achterin het jeugdgebouw en één voorin bij de kerkzaal.

Komende periode zullen we u ook op de hoogte hiervan houden en een inkijkje geven in de niet zo algemeen bekende ruimtes.

Deze week een aantal foto’s van de zolder. Jammer genoeg geen foto’s van de beginsituatie, maar wel een aantal van de eindsituatie hoe het er nu bij staat.

Volgende keer een andere ruimte in de schijnwerpers.

Met dank aan alle hulp die mij hierbij terzijde staat.

Hartelijke groet, ook namens de kerkrentmeesters

Willie Naumann