In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was woest en doods, duisternis lag over de oervloed, en over het water zweefde Gods geest.
God zei: ‘Laat er licht zijn,’ en er was licht. God zag dat het licht goed was, en Hij scheidde het licht van de duisternis; het licht noemde Hij dag, de duisternis noemde Hij nacht.
Het werd avond en het werd morgen. De eerste dag.

Genesis 1:1-5

De tekst doet mij denken aan de aarde, gezien vanuit de ruimte, waarbij de ene helft in het licht is (dag), en de andere helft in het donker (nacht). Zie bijgevoegde afbeelding van de Aarde. Bij de morgen of ochtend moet ik denken aan dat de natuur ’s ochtends wakker wordt, aan de mensen, dieren en planten. Als ik wakker word dan denk ik aan wat ik die dag allemaal ga doen. Zo’n nieuwe dag is ook een soort nieuw begin, maar wel anders dan de eerste dag, want elke dag leer je nieuwe dingen. Elke nieuwe dag kun je verder bouwen op wat je de dag ervoor hebt geleerd. Waardoor alles vandaag een beetje makkelijker gaat dan gisteren.

~Thomas P.