Niet ver daarvandaan brachten herders de nacht door in het veld, ze hielden de wacht bij hun kudde. Opeens stond er een engel van de Heer bij hen en werden ze omgeven door het stralende licht van de Heer, zodat ze hevig schrokken. De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen: vandaag is in de stad van David jullie redder geboren. Hij is de Messias, de Heer.

Lucas 2: 8-11

 

Het is bijna zover, je kunt de kerst al voelen naderen. Een kerstdiner op school, een kerstborrel op je werk, aftellen tot wat vrije dagen met kerst. Uitzien naar dagen met familie, of juist verstilling, wachten tot het Licht er is. Wachten op het Gloria, het stralen van de ster! Die ster, die symboliseert dat het licht van kerst de duisternis in de wereld verdrijft en helpt ons geloven dat vrede en vreugde toch mogelijk zijn.

Vandaag een aantal ideeën om bezig te zijn met sterren!

Idee 1: Bak je bakspullen en maak lekkere kerstkoekjes.
In de vorm van een ster, een kerstklokje of een mooi versierde kerstbal? Als je geen koekjesvormpjes hebt, kun je ze ook gewoon met een mes uitsnijden.
Gebruik bijvoorbeeld dit heerlijke recept voor ‘swirl koekjes’ 
Of pimp een bestaande koek met kerstchocolade.
Zelf ben ik vooral fan van de gewone zandkoekjes, lekker simpel om te maken, en je kunt er nog alle kanten mee uit.
Succes gegarandeerd, uitdelen aanbevolen!

Idee 2: Maak een sterrenwandeling!
In dit seizoen is het vroeg donker. Ga na het avondeten nog even op pad, wandel op een donkere plaats in een heldere nacht en geniet van de sterrenhemel. Altijd in beweging, steeds een nieuw begin.
Is het bewolkt?
Fiets of wandel dan in het donker naar het Zuster- en Broederplein en bewonder de veelheid aan hernhuttersterren die je daar voor de ramen ziet. Natuurlijk is dan ook de prachtige oprijlaan naar het Slot niet te missen, voor het eerst een echt Sterrenlaantje!

Idee 3: Maak je eigen kralenster
In onderstaand filmpje leer je om zelf een ster te maken van kralen.
In het filmpje gebruiken ze houten kralen, maar dit kan natuurlijk ook met strijkkralen, of met kralen die je eerst zelf van papier maakt.

Maak jij ook een mooie ster? Misschien wel meerdere, dan kun je ze uitdelen aan iemand die wat extra Licht kan gebruiken. Wil je hier zondag nog ter plekke mee aan de slag, dan liggen er kraaltjes en touw in de Shalomzaal, dus je kunt ook bij de koffie nog een ster maken.

1 antwoord
  1. Carolina
    Carolina zegt:

    Goede tip Myrthe: naar het Broeder- en Zusterplein in het donker👍🏻 Staat al langer op m’n to-do-list. En nu we afstand houden ivm Corona: prima om even uit te waaien en sterren te zoeken bij de Hernhutters.

Reacties zijn gesloten.