Hopen en uitzien naar het licht,

hopen, weten dat het kwade zwicht,

hopen, Christus komt, het ware licht.

Lied 465

Klik hier om te luisteren

Door mijn vrijwilligerswerk in een verpleeghuis probeer ik licht te brengen aan de mensen die daar de rest van hun leven verblijven. Mij raakt vooral als mensen op een andere manier het licht hopen te zien, het verlangen om te overlijden. Doordat zij het geloof in Christus zijn verloren door de aandoening waar zij mee moeten leven, geeft het mij hoop dat ik een klein radertje mag zijn door ze liefde te geven voor een beetje ondersteuning in hun verdriet, naast de liefde die zij van hun naasten krijgen.
Mijn hoop op het licht van Christus geeft mij de kracht om door te gaan met het leven zoals ik dat leid, en ook ondersteunend kan zijn aan mijn naasten die liefde goed kunnen gebruiken. Veel kracht met een emotionele lading haal ik uit Lied 416 Ga met God en Hij zal met je zijn.  Ook Christus houdt mij bij de hand en geeft mij licht.

 

~ Jan D.
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.