Zondag 26 maart 2023: de tuin van de kerk

Bij de collectes op de vijfde zondag van de 40dagentijd staan we stil bij het grote, wereldwijde klimaatprobleem. Wij leven op te grote voet. Maken wij een verschil voor de wereld van nu en die van over 50 jaar? Moet dat? Hoe dan?

In Nederland laat Extincton Rebellion van zich horen. De gewaagde protestacties waaraan jong en oud deelnemen, halen vaak het nieuws. Ook Christian Climate Action (CCA) sluit actief aan met geweldloos protest en getuigenissen rond de klimaat- en ecologische crisis. Dat zijn belangrijke impulsen, ook voor ons kerkgangers.

Toch is de derde collecte deze zondag niet voor deze actiegroepen bestemd. Wij houden het dicht bij huis. We collecteren vandaag voor de ontwikkeling van een duurzame en uitnodigende tuin bij onze eigen kerk. En we beginnen voorzichtig ook met het verzamelen van ideeën, tijd en aandacht voor die tuin. Doe je mee?

  • Maken wij een verschil in een wijk met zoveel steen en grind?
  • Zorgen we voor een potje waarmee de mensen die nu met liefde voor de tuin zorgen net iets meer kunnen doen?
  • Kunnen we van de tuin van de kerk een ontmoetingsplek maken, waar mensen uit de buurt en gebruikers van het gebouw elkaar treffen?
  • Koppelen we de regenpijpen af om met het water het verschil te maken voor jonge planten?

Met inzet van tijd, van deskundigheid en van geld komen we een eind verder. Met gemeenteleden en mensen uit de wijk samen kan er meer. Geïnteresseerd? Stuur een e-mail!